Vakuově balené sušené houby shiitake vysoké kvality. Shiitake, též známé jako houževnatec jedlý, je znám obsahem vitamínů a látek prospěšných zdraví a proto je vhodnou součástí pravidelného jídelníčku. Jedná se také o tradiční součást japonské kuchyně a zvláště pak při přípravě suschi. I když je čerstvé shiitaké také poživatelné, tak z důvodu lepší chuti se dává přednost sušenému. Právě z důvodu zachování chutě a vůně je lepší uchovávat tyto houby v neprodyšném obalu. V prodyšných obalech rychle... Celý popis
Koupit za 119 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
NBH houby shiitake 100g
Doprava:
85 Kč
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Popis
Vakuově balené sušené houby shiitake vysoké kvality.
Shiitake, též známé jako houževnatec jedlý, je znám obsahem vitamínů a látek prospěšných zdraví a proto je vhodnou součástí pravidelného jídelníčku. Jedná se také o tradiční součást japonské kuchyně a zvláště pak při přípravě suschi. I když je čerstvé shiitaké také poživatelné, tak z důvodu lepší chuti se dává přednost sušenému.
Právě z důvodu zachování chutě a vůně je lepší uchovávat tyto houby v neprodyšném obalu. V prodyšných obalech rychle ztrácejí své výrazné aroma.
Příprava: Houby nejdříve opláchněte a poté je namočte na alespoň 60 minut do studené vody. Nožičky pro jejich větší tuhost poté odřízněte a kloboučky vložte do kastrolku s vodou, aby byly ponořeny. Na 10 houbiček přidejte 4 lžíce cukru a 3 lžíce sójové omáčky na vaření (nejlépe Sempío). Na mírném ohni vařte dokud se většina tekutiny neodpaří a nevznikne v rendlíku u hub hustý cukernatý roztok. Přidejte 1 lžíci rýžového vína (nebo 1 lžíci sójové omáčky na vaření) a obalte houbičky v nyní naředěném roztoku. Houbičky nakrájejte na plátky a můžete je podávat jako zpestření k číně, nebo použít jako součást při přípravě sushi.
Složení:
- houževnatec jedlý 100%
Nutriční údaje (100g)
- energie 1238 kJ / 296 kcal,
- tuky 5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0g,
- sacharidy 22,7g z toho cukry 0g,
- bílkoviny 23,1g,
- sůl 0,02g
Shiitake, též známé jako houževnatec jedlý, je znám obsahem vitamínů a látek prospěšných zdraví a proto je vhodnou součástí pravidelného jídelníčku. Jedná se také o tradiční součást japonské kuchyně a zvláště pak při přípravě suschi. I když je čerstvé shiitaké také poživatelné, tak z důvodu lepší chuti se dává přednost sušenému.
Právě z důvodu zachování chutě a vůně je lepší uchovávat tyto houby v neprodyšném obalu. V prodyšných obalech rychle ztrácejí své výrazné aroma.
Příprava: Houby nejdříve opláchněte a poté je namočte na alespoň 60 minut do studené vody. Nožičky pro jejich větší tuhost poté odřízněte a kloboučky vložte do kastrolku s vodou, aby byly ponořeny. Na 10 houbiček přidejte 4 lžíce cukru a 3 lžíce sójové omáčky na vaření (nejlépe Sempío). Na mírném ohni vařte dokud se většina tekutiny neodpaří a nevznikne v rendlíku u hub hustý cukernatý roztok. Přidejte 1 lžíci rýžového vína (nebo 1 lžíci sójové omáčky na vaření) a obalte houbičky v nyní naředěném roztoku. Houbičky nakrájejte na plátky a můžete je podávat jako zpestření k číně, nebo použít jako součást při přípravě sushi.
Složení:
- houževnatec jedlý 100%
Nutriční údaje (100g)
- energie 1238 kJ / 296 kcal,
- tuky 5g, z toho nasycené mastné kyseliny 0g,
- sacharidy 22,7g z toho cukry 0g,
- bílkoviny 23,1g,
- sůl 0,02g
Parametry
Výrobce | Nature's Best Harvest |